PE 11 NOIEMBRIE 2019 ÎNCEP ATELIERE TEMATICE – ACCES DESCHIS PENTRU TOATE COMPANIILE INTERESATE

PE 11 NOIEMBRIE 2019 ÎNCEP ATELIERE TEMATICE – ACCES DESCHIS PENTRU TOATE COMPANIILE INTERESATE
Sursa foto: DCFTA.MD

Proiectul QI finanțat de UE urmează să lanseze etapa de implementare a programului său de consultanță care vizează IMM-urile din Moldova. Până în prezent, aproximativ 50 de companii participă în program și au completat diverse chestionare legate de experiența lor de export și de problemele în care doresc să fie sprijinite de către Proiectul QI.

Proiectul QI va oferi acest sprijin prin: a) o serie de ateliere tematice axate pe subiectele pe care companiile le-au identificat drept cele mai interesante și utile; b) completarea acestor ateliere cu un pachet de consultanță individual, față-în-față, pentru companiile participante; și c) prin deschiderea unei ferestre pe site-ul DCFTA (www.eu4business.md/dcfta) prin intermediul căreia companiile participante pot înregistra întrebări tehnice și primi răspunsuri de la organismele tehnice relevante de evaluare a conformității (de exemplu, Institutul Național de Standardizare; Centru Național de Acreditare etc.).

Programul de ateliere va începe la 11 noiembrie la Chișinău, destinat companiilor situate în Chișinău sau în apropiere. Programul atelierelor poate fi găsit pe acest site web. Toate atelierele pentru companiile din Chișinău vor fi livrate la sediul Camerei de Comerț și Industrie (Ștefan cel Mare 151, Chișinău). Gama de subiecte va fi abordată în 2 fluxuri de ateliere - un flux care vizează companiile ce au deja o anumită experiență în exportul către UE (acestea vor începe dimineața cu înregistrarea la 08.30) și un al doilea flux care vizează companii cu experiență mică în export sau lipsa acesteia (începând după-amiază cu înregistrarea la 13.30 (deși primul atelier va începe la 14.30)). Atelierele vor fi livrate în principal pe parcursul unei jumătăți de zile - recunoscând faptul că, deși informațiile vor fi utile, majoritatea companiilor au relativ puțin timp pentru a petrece departe de activitatea lor. Aceste ateliere sunt, de fapt, deschise tuturor celor interesați de subiect - nu sunt limitate la companiile care participă în programul de consultanță generală.

Programe similare de ateliere vor fi livrate la Bălți (începând cu 25 noiembrie 2019), la Ceadir-Lunga (începând cu 13 ianuarie 2020) și la Căușeni (începând cu 14 ianuarie 2020). Detalii complete, inclusiv locațiile atelierelor, vor fi afișate pe acest site web imediat ce vor fi finalizate. Precum anterior, acestea se vor desfășura conform formulei de jumătate de zi și vor fi deschise oricărei companii interesate.

În cele din urmă, toate materialele livrate la ateliere vor fi postate pe acest site web și, prin urmare, vor deveni disponibile oricărei companii interesate. Informația va fi oferită în principal sub formă de prezentare cu slide-uri în limba română și sau rusă.

Echipa Proiectului QI

Noiembrie 2019