Legea privind comerțul electronic a fost adaptată la reglementările Uniunii Europene

Legea privind comerțul electronic a fost adaptată la reglementările Uniunii Europene
Sursa foto: DCFTA.MD

La data de 16 noiembrie, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care propune modificarea și completarea Legii privind comerțul electronic.

Astfel, proiectul constă în eliminarea lacunelor existente în cadrul legislativ și normativ național și aplicarea noilor reglementări prin prisma legislației europene și în conformitate cu Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Aplicarea acestor măsuri va oferi mai multe posibilităţi de a dezvolta comerțul online în țara noastră.

Un aspect important în acest sens este stimularea creșterii economice a întreprinderilor, sporirea investițiilor în inovație, care se dezvoltă datorită sistemelor electronice și care contribuie la consolidarea competitivității întreprinderilor de toate nivelele din Republica Moldova.

Cei interesați de comerțul electronic pot apela la instituția publică răspunzătoare de acest domeniu, Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Menționăm că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, care include Acordul de Liber Schimb, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a transpune legislația și practica Uniunii Europene în mai multe domenii, inclusiv în sectorul comerţului electronic.

Proiectul respectiv de lege urmează a fi examinat şi aprobat de Parlament.

sursa: www.gov.md