La 28 noiembrie va fi prezentat Manualul privind DCFTA și Acordul de Asociere la Chișinău

La 28 noiembrie va fi prezentat Manualul privind DCFTA și Acordul de Asociere la Chișinău
Sursa foto: DCFTA.MD

La data de 28 noiembrie, la Chișinău, va avea loc evenimentul de prezentare a Manualului privind DCFTA și Acordul de Asociere (AA), inclusiv vor fi lansate și alte două variante lingvistice ale Manualului - româna și rusa. Publicația face parte din trilogia care explică ce este DCFTA și Acordul de Asociere cu Georgia, Moldova și Ucraina și a fost realizat de experții Centrului pentru Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles și specialiștii de la Expert-Grup din Chișinău.

Acest eveniment îl precedă pe cel din septembrie de la Bruxelles „Înțelegerea celor trei Acorduri de Asociere și DCFTA dintre UE și Moldova, Georgia și Ucraina”, în cadrul căruia au fost lansate Manualele în limba engleză.

Publicația caută să explice conținutul tratatului juridic lung și complex - Acordul de Asociere (AA), care include o Zonă de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA) - între Republica Moldova și Uniunea Europeană (UE), scopul acestuia fiind de a lămuri pe înțelesul tuturor ce prevede și înseamnă fiecare capitol din Acord, natura angajamentelor ambelor părți (UE și Republica Moldova), dar și perspectivele de implementare a Acordului de Asociere.Manualul este destinat funcționarilor, parlamentarilor, diplomaților, oamenilor de afaceri, avocaților, consultanților, experților, organizațiilor societății civile, dar și profesorilor universitari, formatorilor de opinie, studenților și jurnaliștilor. De asemenea, a fost lansată și o variantă mai scurtă al acestui Manual cu scopul de a ajunge la un public mai larg.

Manualul în limba engleză poate fi descărcat aici.
Ghidul scurt în limba engleză poate fi descărcat aici.