Proiectul Infrastructura Calității -  Program de Consultanță pentru pînă la 75 de companii

Proiectul Infrastructura Calității -  Program de Consultanță pentru pînă la 75 de companii
Sursa foto: DCFTA.MD

Proiectul de asistență tehnică finanțat de Uniunea Europeană - Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova (cunoscut, pe scurt, ca Proiectul QI) - lucrează cu până la 75 de IMM-uri moldovenești, oferind suport, orientat, parțial, spre îmbunătățirea capacităților de export către piețele UE, profitând de beneficiile tarifare ale DCFTA, dar, de asemenea, oferă suport unor companii mai mici ca să își extindă capacitățile pe piața internă.

După efectuarea  sondajelor de diagnosticare, separat pentru fiecare companie în parte,  pentru a evalua necesitățile reale ale companiilor, programul de consultanță va fi va prinde viață în octombrie 2019 și va dura până la sfârșitul lunii mai 2020. Suportul va fi oferit sub forma unor ateliere de lucru, urmate mai tîrziu de coaching realizat de o echipă de experți aleasă de Proiectul QI.

Companiile participante au acum acces, prin intermediul acestei pagine web, la asistență tehnică. Urmând un simplu set de instrucțiuni prezentate într-o fereastră pe acest pagină web https://dcfta.md/faq_form, aceste companii pot înregistra acum o întrebare,  care va fi transmisă online, agenției sau institutului, care poate oferi un răspuns adecvat. Prin urmare, aceasta asigură legatura directă a business-ului cu organismele care le pot ajuta și ghida prin numeroasele probleme tehnice referitoare, de exemplu la evaluarea conformității și licențiere, probleme cu care se pot confrunta în timpul procesului de export.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că, la această etapă, numai companiile participante în cadrul programului pot utiliza această facilitate. Cu toate acestea, pentru restul companiilor există o secțiune de întrebări frecvente foarte utilă pe această pagină web, care conține răspunsuri la întrebări ridicate recent de companii cu care au cooperat cu diferite proiecte finanțate de UE.
Pentru mai multe detalii: fratea.alina@outlook.com