Atelier de lucru privind punerea în aplicare a Convenției PanEuroMed în Republica Moldova

Atelier de lucru privind punerea în aplicare a Convenției PanEuroMed în Republica Moldova
Sursa foto: DCFTA.MD

La 27 aprilie 2016, proiectul UE "Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova" a organizat atelierul de lucru "Susținerea implementării Convenției PanEuroMed în Republica Moldova". Diverși reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Asociației Europeane de Afaceri și Camerei de Comerț au participat la acest eveniment.

Obiectivul acestui workshop a fost să ofere o prezentare a principalelor constatări ale proiectului DCFTA privind punerea efectivă în aplicare a PEM în Republica Moldova.

În cadrul atelierului, experții proiectului DCFTA, Allen Lanceley și Natalia Vitiuc, au explicat contextul Convenției PEM și diferitele provocări pe care Republica Moldova ar putea să le întâlnească odată cu aderarea la Convenție. Ei au furnizat, de asemenea, o analiză a situației actuale, propunând și identificând în timpul discuțiilor metodele eficiente pentru punerea în aplicare a Convenției în Republica Moldova.

În același timp, experții au subliniat beneficiile economice pentru Republica Moldova, în special, în ceea ce privește posibilitățile de atragere a investițiilor suplimentare în sectorul industrial și de prelucrare a materiilor prime.

Găsești atașată mai jos prezentarea din cadrul evenimentului: