Al doilea atelier de lucru „Elaborarea, redactarea juridică și armonizarea cadrului legal național la cel european”

Al doilea atelier de lucru „Elaborarea, redactarea juridică și armonizarea cadrului legal național la cel european”
Sursa foto: DCFTA.MD

La 6-7 aprilie a avut loc al doilea atelier de lucru „Elaborarea, redactarea juridică și armonizarea cadrului legal național la cel european”. Evenimentul a fost organizat de către proiectul finanțat de UE „Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” (Proiectul DCFTA).

Aproximativ 20 de participanți din cadrul Ministerului Economiei, Serviciului de Informații și securitate, Serviciului Vamal, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Consiliului Concurenței, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Băncii Naționale a Moldovei și Biroului pentru Migrație și Azil au participat la acest workshop.

Pe parcursul atelierului de două zile, dl Ralf Juelich, Expert Legal internațional al proiectului DCFTA, a prezentat conceptele relevante din legislația UE, procesul de armonizare a legislației UE, precum și standardele statului de drept, structura legilor și esența actului juridic și al dispozițiilor finale.

De asemenea, el a făcut o demonstrație practică în ceea ce privește procesul de elaborare a legii, bunele practici de redactare juridică, limbaj juridic și cerințele speciale de armonizare legislativă a DCFTA.

Găsești atașată mai jos prezentarea din cadrul evenimentului: