A fost lansată a 18-a ediţie a publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei”

A fost lansată a 18-a ediţie a publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei”
Sursa foto: DCFTA.MD

Institutul Național de Cercetări Economice a lansat la 27 octombrie, curent cel de-al 18-lea număr al publicației trimestriale „Tendinţe în Economia Moldovei”. Evenimentul a fost susținut financiar de către proiectul finanțat de UE „Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova”.

Dl Octavian Calmâc, Viceministrul Economiei, a subliniat importanța acestei publicații, așa cum reprezintă o sursă de informare pentru Ministerul Economiei, instituțiile publice și asociațiile de afaceri.

În contextul punerii în aplicare a DCFTA în Republica Moldova, Tina Golfi, liderul proiectului DCFTA, a punctat valoarea adăugată a publicației pentru monitorizarea generală a implementării DCFTA în țară și impactul acesteia asupra
sectoarelor economice și sociale.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentat un rezumat comprehensiv al publicației. S-a pus accent pe
principalele tendinţe socio-economice care au marcat economia în prima jumătate a acestui an, dar şi dinamica principalilor indicatori macroeconomici în baza celor mai recente date disponibile.

În cadrul evenimentului au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Academiei de Ştiinţe din Moldova, Ambasadei Slovaciei, Turciei, Chinei, reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai mediului academic, dar şi a celui de afaceri, precum şi mass-media.