Vrei să exporți în Uniunea Europeana? Iată cum te poate ajuta Biroul online de asistență pentru comerț (EU Trade Help Desk)

Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) oferă producătorilor moldoveni acces preferențial la piețele europene. Care sunt beneficiile exportului pe piața UE? Uniunea Europeană este cea mai mare piață unică din lume, de circa 14 trilioane de euro. Aici puteți comercializa la un preț foarte bun, mai mare decât pe piețele interne sau cele tradiționale. De asemenea, piața europeană este un partener stabil de afaceri.

Pentru a vă face activitatea mai ușoară, UE vă propune un instrument care se află la un click distanță: Biroul de asistență pentru comerț sau, în limba engleză, EU Trade Helpdesk pe care îl puteți accesa pe linkul afișat pe ecran http://trade.ec.europa.eu/tradehelp. Aici puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie, de la reguli de export și import, la cote și cerințe pentru produsele dumneavoastră.

Mai multe informații, aflați din materialul video, elaborat în cadrul proiectului „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE” în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu poate fi atribuit Uniunii Europene.