Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au ajuns la comun acord să consolideze relațiile economice bilaterale în cadrul forumului la nivel înalt de la Dubai

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au ajuns la comun acord să consolideze relațiile economice bilaterale în cadrul forumului la nivel înalt de la Dubai
Sursa foto: DCFTA.MD

Astăzi 9 mai 2018, MIEPO a organizat și desfășurat cu succes Forumul de Afaceri Moldo-Emirian la Dubai, delegația oficială fiind condusă de Dl. Chiril Gaburici, Ministru al Economiei și Infrastructurii.

La eveniment a participat o delegație impunătoare de agenți economici autohtoni, interesați de piața Emiratelor Arabe Unite.
Dl. Chiril Gaburici și delegația moldoveneasca a fost primită de Excelența Sa Sultan bin Saeed Al Mansoori, Ministrul Economiei al EAU; Excelența Sa Majid Al Shamsi, vicepreședinte al Camerei de Comerț din Dubai și alți înalți funcționari ai Camerei de Comerț din Dubai, precum și un grup de oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite, care au participat la forum.
Forumul, organizat în cooperare cu Organizația de Atragere a Investiților și Promovare a Exportului (MIEPO) din Moldova, a evidențiat oportunitățile de comerț și investiții în Moldova, și s-a axat în special pe mai multe sectoare cheie, precum telecomunicațiile, agricultura, infrastructura și turismul. În cadrul forumului reprezentantul Organizației de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Irina Tolstousov, a făcut o amplă prezentare oportunităților de investiții atractive în Republica Moldova.
Au urmat sesiunile B2B între companiile din Republica Moldova și omologii lor din Emiratele Arabe Unite, unde mediul de afaceri a avut ocazia de a întâlni parteneri și stabili relații economice avantajoase bilaterale.

Agenda Forumului Moldo-Emirian include in afara de sesiuni de prezentare a oportunităților investiționale și schimburilor comerciale, discuții bilaterale şi vizite de studiu la asociații de afaceri, companii, zone economice libere și parcuri industriale. A fost organizată si o expunere de produse a unor companii autohtone precum:”Casa Albinei”, “Monicol”, “Alfa-Nistru”, “Orhei-Vit”, “Fundaţia Prod”, “Apinatur”, ‘Riffero”, “Be Sweet”, “Franzeluţa”.