INFO Business 2: Întreabă Expertul la Căușeni

INFO Business 2: Întreabă Expertul la Căușeni
Sursa foto: DCFTA.MD

Seminarele gratuite „Cerințe sanitare și fitosanitare și aplicarea în Republica Moldova” continuă. De această dată, reprezentanții mediului de afaceri din Căușeni s-au întâlnit cu experți în dezvoltarea afacerii și export, dar și cu reprezentanți ai instituțiilor de stat responsabile. Aceștia au discutat despre oportunitățile oferite în cadrul Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA). 

Printre subiectele abordate în cadrul sesiunii de dezbateri au fost:

  • Cerințele actuale și viitoare privind aspectele fitosanitare la import ale Uniunii Europene & Normele sanitare ale Uniunii Europene pentru a asigura siguranța producției proprii și a importurilor;
  • Strategiile pentru accesul pe piața UE a produselor de origine vegetală și animală (miere);
  • Procedurile vamale pentru export in Uniunea Europeană și reguli de origine în contextul Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană (DCFTA).

Sesiunile de dezbateri și instruire în beneficiul mediului de afaceri sunt organizate în cadrul proiectului „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE” în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană.