În premieră, "Wine of Moldova" sprijinit de MIEPO a fost ales pentru a fi "oaspete de onoare" al celei mai mari expoziții vinicole din Elveția, "Arvinis 2018"

În premieră,
Sursa foto: miepo.md

În premieră, "Wine of Moldova" a fost ales pentru a fi "oaspete de onoare" al celei mai mari expoziții vinicole din Elveția, "Arvinis 2018", care se desfășoară în Montreux, Elveția între 25 și 30 aprilie 2018.

Beneficiind de susținerea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), 13 producători autohtoni de vinuri, uniți sub brandul național vinicol „Vinul Moldovei”, reprezintă țara noastră la eveniment: „Gitana”, „Agrici.Wine”, „Maurt”, „Pelican negru”, „Timbrus”, „Cimișlia Wineries”, „Bostavan”, „Purcari”, „Vinăria din Vale”, „Doina Vin”, „EtCetera”, „Fautor”, „Asconi” și „Cricova”. Vinificatorii au expus cele mai reprezentative produse, de o calitate ireproșabilă, la standul de țară „Wine of Moldova” instalat pe o suprafață de 162 m2.

Pe lângă vinurile excepționale, compania GoAdventure Moldova a prezentat experiențe turistice autentice a țării noastre, inclusiv circuitele culturale, gastronomice, turismul rural și vitivinicol, dar și evenimentele, care au potențial de a atrage turiștii străini. În acest scop, jumătate din standul țării noastre e amenajat în stilistica brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, cu elemente ale campaniei internaționale de comunicare “BeOurGuest”, care are drept scop promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică inedită în centrul Europei.
„Arvinis-2018” este un eveniment de anvergură, la care 200 de expozanți din 20 de țări au expus peste 5000 de vinuri de calitate pe o suprafață de 5000 m2. Evenimentul se desfășoară anual în orașul elvețian Montreux, pe malul lacului Leman, punând în valoare aspectele culturale și didactice ale domeniului vitivinicol.
În calitate de „oaspete de onoare” al evenimentului, „Wine of Moldova” se bucură de beneficii menite să popularizeze țara noastră drept producător de vinuri care merită a fi descoperite: promovare timp de 8 luni până la eveniment, un spațiu special pentru standul „Wine of Moldova” la un preț avantajos, precum și posibilitatea de a organiza evenimente tematice dedicate Vinului Moldovei.

Prezența Republicii Moldova la Montreux este posibilă datorită suportului oferit de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), și Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei.