MIEPO ajută producătorii autohtoni să găsească tehnologiile și partenerii potriviți la cel mai influent târg de tehnologie industriala din lume - Expoziția ”Hannover Messe 2018”, din Hanovra, Germania

MIEPO ajută producătorii autohtoni să găsească tehnologiile și partenerii potriviți la cel mai influent târg de tehnologie industriala din lume - Expoziția ”Hannover Messe 2018”, din Hanovra, Germania
Sursa foto: miepo.md

Pentru al 4-lea an consecutiv Agenția de Investiții (MIEPO) organizează participarea companiilor autohtone în cadrul expoziții industriale din ”Hannover Messe 2018”. Evenimentul are loc la centrul Hannover Exhibition Grounds, în perioada 23-27 aprilie 2018 și înglobează peste 10 expoziții concurente, în același timp.
Expoziția ”Hannover Messe 2018” este cel mai influent târg de tehnologie industrială din lume.

Târgul acoperă diverse ramuri ale industriei, precum: automatizare industriala, energie, soluții IT, industria și furnizarea de energie eoliană. Sunt abordate următoarele teme:

  • industria;
  • prelucrarea aditivilor;
  • întreținere predictiva;
  • materiale si componente inteligente

Din partea Republicii Moldova cu stand de țară au participat experții Agenției de Investiții (MIEPO) și producătorul de pompe din Republica Moldova, CRIS Hermetic Pumps.
Participarea companiilor autohtone producătoare de pompe, echipamente pentru industria chimică, piese prelucrate mecanic și scule așchietoare la edițiile anterioare au generat un șir de contracte și export de produse.

La ediția curentă participă peste 5200 de expozanți din toate țările lumii care își expun produsele și serviciile publicului larg. Numărul vizitatorilor este peste 200 000 de persoane. Este remarcabil faptul că Republica Moldova este unica țară din regiunea CSI care își expune producția de pompe ermetice și submersibile.
Cu mai mult de 5 milioane de contacte de afaceri stabilite în timpul târgului, Hannover Messe este oportunitatea perfectă pentru companii să-si extindă cota de piață și să investească în tehnologie. Aceste cifre impresionante atrag branduri de top ale industriei, experți în tehnologie și companii de servicii IT.
Numărul impresionant de expozanți înregistrați și numărul mare al companiilor internaționale prezente, reflecta necesitatea la nivel mondial de împărtășire a informațiilor cu privire la tehnologiile care pun bazele viitorului producției. Pentru mulți expozanți, mediul economic global prezent este un alt motiv pentru a fi prezenți la acest eveniment.
Multe companii trebuie sa privească spre noile piețe, pentru a-si reduce dependenta de un portofoliu restrâns.
Târgul de la Hanovra poate adaugă valoare, prin faptul ca aici producătorii vor găsi tehnologiile si partenerii potriviți care ii vor ajuta să își sporească competitivitatea.

Prezența Republicii Moldova la Expoziția ”Hannover Messe 2018”, Germania este posibilă datorită suportului oferit de Agenția de Investiții (MIEPO), GIZ și Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei.