Atelier de lucru privind modificările propuse pentru revizuirea legislației în domeniul asigurărilor

Atelier de lucru privind modificările propuse pentru revizuirea legislației în domeniul asigurărilor
Sursa foto: DCFTA.MD

La 20 aprilie 2016 a avut loc atelierul de lucru privind revizuirea legislației în domeniul asigurărilor. Evenimentul a fost organizat de către proiectul UE “Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” (proiectul DCFTA).

Workshop-ul a fost destinat să ofere o prezentare informală inițială despre rezultatele armonizării cadrului legislativ național la standardele UE în domeniul asigurărilor, desfășurate sub auspiciile proiectului DCFTA. Principalele domenii discutate au fost asigurarea auto, contabilitatea în asigurare, noua directivă privind intermediarii în asigurări și regimul Solvabilitate II.

Workshop-ul a fost condus de către experții proiectului DCFTA, Demetrius Andreas Floudas și Veaceslav Cernica.

În conformitate cu agenda, experții au prezentat propunerile de modificare suplimentară a Legii Republicii Moldova cu privire la asigurări (Legea nr. 407-XVI din 21.12.2006) și Legea privind RCA (Legea nr. 414-XVI privind 22.12.2006). În acest sens, ei au solicitat și opiniile companiilor de asigurări, astfel încât să se prevină impactul negativ neprevăzut de revizuirea legislativă.

De asemenea, părțile au discutat pe teme selectate ale revizuirii legislative, care s-ar putea dovedi controversate, cu scopul de a încorpora feedback-ul, după caz, în prezentarea oficială a rezultatelor în cadrul unei conferințe care va avea loc în data de 25 aprilie.

Găsești atașată mai jos prezentarea din cadrul evenimentului: