Regulamentul (CE) Nr. 1272/2008 a Parlamentului European și al Consilului privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor

Regulamentul (CE) Nr. 1272/2008 a Parlamentului European și al Consilului privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor
Sursa foto: DCFTA.MD

Marți, 11 august, 2020, a avut loc un atelier de lucru (webinar) privind “Regulamentul (CE) Nr. 1272/2008 a Parlamentului European și al Consilului privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor”.

La eveniment au participat reprezentați ai mediului de afaceri, Institutul de Standardizare din Moldova, Agenția Națională de reglementare a Activităților nucleare și Radiologice, inclusive reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul webinarului, Conka Dryankova, expretă în managementul chimic și în prevenirea riscurilor de accidente chimice majore, a vorbit despre asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății și a mediului, precum și libera circulație a substanțelor, amestecurilor și articolelor prin prisma regulamentului CLP și a subliniat cele mai importante roluri ale industriei în REACH și CLP.

Evenimentul a oferit posibilitatea expertilor naționali sa-si imbunatateasca cunosctintele in domeniu cat si sa identifice companii din domeniul substantelor si amestecurilor de diferit tip cu care ulterior ar putea stabili relatii de colaborare. 

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană ” Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”.