Lansarea programului de consultanță

Lansarea programului de consultanță
Sursa foto: DCFTA.MD

Programul de consultanță pentru companiile din Republica Moldova, care a fost elaborat de proiectul de asistență tehnică, finanțat de Uniunea Europeană “Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova ” a fost lansat luni, 11 noiembrie 2019, cu o serie de ateliere de lucru.  Subiectele instruirilor vor fi prezentate de experți locali în domeniul business-ului și primul expert care a deschis seria de instruiri este domnul Anatolie Palade, care a vorbit despre dezvoltarea unui business plan, structura și valoarea acestuia pentru companie.

În prima zi, reprezentanții aproximativ a 15 companii din Chișinău au participat la instruire, reprezentanți care s-au angajat activ în discuții cu domnul Anatolie Palade  cu privire la experiențe și exemple reale legate de planificarea business-ului.

Marți, 12 noiembrie 2019, domnul Cornel Coșer, expert în export, a început prezentarea unor serii de module, care vor fi expuse pe tot parcursul săptămînii și care vor acoperi următoarele subiecte: profilul potențialului client, canale de vânzare, segmentarea clienților (B2B, B2C), dar și felul în care companiile pot înțelege mai bine clienții, cu ajutorul unor tehnici și instrumente practice. De asemenea,  se vor aborda și subiecte precum: dezvoltarea brandului pentru export, materialul de branding (branding KIT) și poziționarea brandului. Spre sfîrșitul săptămînii, subiecte precum: etapa de pre-contract și semnarea contractului, condițiile și clauzele contractuale, precum și greșelile de evitat în semnarea contractelor internaționale, și dezvoltarea unei relații contractuale credibile vor fi prezentate de către expert.

Toate subiectele abordate sunt bazate pe studii de caz al țărilor din vecinătatea Republicii Moldova, dar și  pe istorii reale ale companiilor locale în încercarea acestora de a cuceri noi piețe.

Acest material a fost pregătit în cadrul Proiectului UE „ Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”. Conținutul acestui material este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu poate fi atribuit Uniunii Europene.