Uniunea Europeană oferă peste 300.000 de euro pentru a sprijini lansarea unor afaceri noi și pentru dezvoltarea businessului

Uniunea Europeană oferă peste 300.000 de euro pentru a sprijini lansarea unor afaceri noi și pentru dezvoltarea businessului
Sursa foto: DCFTA.MD

Uniunea Europeană oferă peste 300.000 de euro pentru a sprijini lansarea unor afaceri noi și pentru dezvoltarea businessului pe ambele maluri ale Nistrului.

13 antreprenori au primit astăzi certificate de grant în valoare de până la 15.000 de euro, obținute în cadrul celei de-a cincea ediții a competiției „Mentorat în afaceri – Start pentru tineri”. În total, în cadrul acestui proiect finanțat de Uniunea Europeană, au fost create 57 de companii care au generat 300 de locuri noi de muncă pe malul stâng al râului Nistru.

Alte șase proiecte care vor fi finanțate cu 40.000 de euro fiecare au fost selectate în cadrul etapei a doua a competiției „Crearea sinergiilor pentru comunitățile competitive de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului”. Granturile sunt oferite pentru a sprijini cooperarea antreprenorilor de pe ambele maluri ale râului, digitalizarea, optimizarea procesului muncă și turismul.

„Susținerea acestor inițiative de afaceri stimulează crearea noilor locuri de muncă, generează venituri mai mari, aduce inovație și are un impact pozitiv asupra condițiilor de trai ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat în cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de grant Ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Uniunea Europeană oferă suportul financiar în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.