Углубленная и всеобъемлющая
зона свободной торговли

Facebook DCFTA

Новости и события

04 Апр. 2017 Autorităţile de la Chişinău au prezentat la Bruxelles Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016 În cadrul reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la data de 31 martie la Bruxelles, autorităţile de la Chişinău au prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016.
03 Апр. 2017 Promovarea comerţului moldo-comunitar pe agenda discuțiilor în cadrul celei de-a treia reuniuni a Consiliului de Asociere UE-Moldova Prim-ministrul Pavel Filip şi Comisarul European pentru comerţ, Cecilia Malmström, au avut la data de 31 martie 2017 o întrevedere de lucru în marja celei de-a treia reuniuni a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova.
13 Мар. 2017 Raport UE: Moldova trebuie să facă noi eforturi de reformă pentru cetățenii săi Republica Moldova a adoptat o serie de reforme, dar trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat prin acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
02 Мар. 2017 Немецкая Экономическая Группа Молдова: Углублённая и всеобъемлющая зона свободной торговли (DCFTA) положительно влияет на экспорт Молдовы в страны ЕС Немецкая Экономическая Группа Молдова (GET Moldova) - это группа экономистов, которая консультирует Правительство Молдовы по вопросам экономической политики и которая проанализировала влияние DCFTA в течение первых двух лет работы. Ниже приведены основные выводы.
24 Фев. 2017 Republica Moldova a realizat Matricea de Politici CRS DCFTA în proporție de 85% în 2016 În anul 2016, conform evaluării interne, Republica Moldova a îndeplinit matricea pentru suport bugetar, acordat de UE țării noastre în contextul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), în proporție de 85 la sută.
16 Фев. 2017 Exporturile Republicii Moldova către țările Uniunii Europene au deținut o cotă de peste 65% din totalul de exporturi în 2016 În 2016 exporturile de mărfuri pe piața Uniunii Europene (UE-28) au însumat 1332,4 milioane USD, (cu 9,4% mai mult față de anul 2015), ceea ce presupune o pondere de 65,1% în totalul exporturilor țării noastre (55% - în anul 2014). Declarația a fost făcută ieri de viceprim-ministrul, Octavian Cal...
10 Фев. 2017 Colaboratorii vamali urmează să treacă un curs intensiv de limbă engleză În prezent, cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională constituie una dintre cerințele de bază impuse de angajatorii din majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv din sfera vamală.
06 Фев. 2017 BERD şi Marea Britanie sprijină medierea comercială în Republica Moldova Un nou proiect de cooperare privind medierea a fost lansat la data de 2 februarie în cadrul Ministerului Justiției. Pe parcursul a doi ani, Guvernul va primi asistență tehnică pentru a permite utilizarea medierii în sistemul de justiție civilă cu scopul soluționării litigiilor comerciale. Astfel,...
26 Янв. 2017 Prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat, ieri, prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE). În cadrul acesteia a fost examinat Raportul privind realizarea Planului Naţional de Acțiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere RM-UE în anii 2014-2016.
16 Янв. 2017 Comisia Europeană propune acordarea unei asistențe macrofinanciare pentru Moldova în valoare de 100 de milioane EUR La data de 13 ianuarie, Comisia Europeană a dat curs unei cereri din partea Republicii Moldova, propunând un program de asistență macrofinanciară (AMF) în valoare de până la 100 de milioane EUR. Asistența propusă ar urma să ajute această țară să facă față nevoilor sale în materie de finanțare pe ...
12 Янв. 2017 Publicație: „Beneficiile și costurile DCFTA: Evaluarea impactului în Georgia, Moldova și Ucraina” În decembrie 2016 a fost lansată publicația „Beneficiile și costurile DCFTA: Evaluarea impactului în Georgia, Republica Moldova și Ucraina”. Raportul a fost pregătit de către Institutul din Viena pentru Studii Economice Internaționale în cooperare și la inițiativa fundației Bertelsmann Stiftung.
20 Дек. 2016 Ghidul privind exportul serviciilor IT în UE MIEPO și proiectul finanțat de UE „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” au lansat ghidul privind exportul serviciilor IT în UE.
13 Дек. 2016 Ancheta anuală privind părerea cetățenilor Republicii Moldova despre UE Între aprilie și iunie 2016 a fost efectuată o anchetă anuală în șase țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Georgia, Moldova și Ucraina).
09 Дек. 2016 Expert-Grup a lansat o nouă ediție a revistei MEGA despre recuperarea economică a țării pentru anii 2016-2017 La data de 8 decembrie, Centrul Analitic Independent Expert-Grup a lansat cea de-a XV-a ediție a revistei MEGA, cu genericul „Recuperarea economică pentru 2016 – 2017: tendință durabilă sau vârf de aisberg?”.
29 Ноя. 2016 Conferința „Acordul de Asociere Moldova-UE – noi oportunități și provocări” Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Centrul de Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles, au desfășurat conferința „Acordul de Asociere Moldova-UE – noi oportunități și provocări”, organizată la Chișinău, la data de 28 noiembrie curent. Conferința s-a axat pe subiectel...
18 Ноя. 2016 Legea privind comerțul electronic a fost adaptată la reglementările Uniunii Europene La data de 16 noiembrie, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care propune modificarea și completarea Legii privind comerțul electronic.
15 Ноя. 2016 Concluziile Consiliului Uniunii Europene privind Parteneriatul Estic La 14 noiembrie, Consiliul Uniunii Europene a discutat despre relațiile actuale multilaterale și bilaterale cu cele șase țări ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Miniștrii au avut un schimb de opinii cu privire la punerea în aplicare a...
10 Ноя. 2016 Previziunile economice pentru Uniunea Europeană în 2017 Previziunile Comisiei pentru 2017: creștere economică de 1,6 % în UE și de 1,5 % în zona euro, obstacole în calea creșterii și slăbirea factorilor favorabili.
09 Ноя. 2016 FMI a aprobat un nou acord cu Republica Moldova care prevede un împrumut de 178.7 milioane de dolari La data de 7 noiembrie 2016 Consiliul Director al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat un acord de trei ani cu Republica Moldova, în cadrul mecanismului de finanțare extinsă (EFF) și mecanismul extins de creditare (ECF) menit să sprijine reforma economică și financiară a țării.
28 Окт. 2016 La 28 noiembrie va fi prezentat Manualul privind DCFTA și Acordul de Asociere la Chișinău La data de 28 noiembrie, la Chișinău, va avea loc evenimentul de prezentare a Manualului privind DCFTA și Acordul de Asociere (AA), inclusiv vor fi lansate și alte două variante lingvistice ale Manualului - româna și rusa. Publicația face parte din trilogia care explică ce este DCFTA și Acordul d...
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
This website has been developed by the EU-funded project "Support to the DCFTA process in the Republic of Moldova".
News
Library |
Site map