Углубленная и всеобъемлющая
зона свободной торговли

Facebook DCFTA

Новости и события

09 Окт. 2017 Invitație deschisă de participare la Forumul comun de dialog cu societatea civilă La data de 17 octombrie 2017 va fi organizat Forumul comun de dialog cu societatea civilă. Scopul evenimentului este de a expune și a discuta viziunea independentă a reprezentanților societății civile privind implementarea prevederilor Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Eur...
09 Окт. 2017 Invitație deschisă de participare la Forumul comun de dialog cu societatea civilă Invitație deschisă de participare la Forumul comun de dialog cu societatea civilă
28 Апр. 2017 Conferința de finalizare a proiectului „Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” Conferința de finalizare a proiectului finanțat de UE „Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” (proiectul DCFTA) a avut loc astăzi cu participarea Ministrului Economiei, Octavian Calmâc, și ambasadorului UE în Republica Moldova, ES Pirkka Tapiola.
07 Апр. 2017 Prezentarea publicației „Principalele probleme ale mediului de afaceri care afectează dezvoltarea sectorului privat” La data de 6 aprilie 2017 a avut loc evenimentul de prezentare a publicației “Principalele probleme ale mediului de afaceri care afectează dezvoltarea sectorului privat” organizat de Asociația Businessului European (EBA) în cooperare cu proiectul finanțat de UE “Suport pentru implementarea DCFTA ...
05 Апр. 2017 Workshop cu privire la dreptul de stabilire și serviciile transfrontaliere La data de 5 aprilie a avut loc workshop-ul cu genericul ”Dreptul la stabilire. Servicii Transfrontaliere” organizat de proiectul finanțat de UE ”Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” pentru grupul de lucru al Ministerului Economiei, alte autorități publice și firme de avocatură.
04 Апр. 2017 Autorităţile de la Chişinău au prezentat la Bruxelles Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016 În cadrul reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la data de 31 martie la Bruxelles, autorităţile de la Chişinău au prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016.
03 Апр. 2017 Promovarea comerţului moldo-comunitar pe agenda discuțiilor în cadrul celei de-a treia reuniuni a Consiliului de Asociere UE-Moldova Prim-ministrul Pavel Filip şi Comisarul European pentru comerţ, Cecilia Malmström, au avut la data de 31 martie 2017 o întrevedere de lucru în marja celei de-a treia reuniuni a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova.
29 Мар. 2017 Workshop cu referire la directivele UE privind dreptul societăților La data de 28 martie 2017 a fost organizat un workshop pentru Camera Înregistrării de Stat care s-a axat pe revizuirea Directivei UE 2009/101 ce vizează informațiile care ar trebui să fie făcute publice de către societățile cu răspundere limitată.
21 Мар. 2017 Frauda, Conformitatea și Securitatea IT. Tendințe și provocări La data de 15-16 martie, EBA (European Business Association) a organizat un atelier practic de lucru pentru membrii săi cu genericul ”Frauda, Conformitatea și Securitatea IT. Tendințe și provocări”.
13 Мар. 2017 Raport UE: Moldova trebuie să facă noi eforturi de reformă pentru cetățenii săi Republica Moldova a adoptat o serie de reforme, dar trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat prin acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
02 Мар. 2017 Немецкая Экономическая Группа Молдова: Углублённая и всеобъемлющая зона свободной торговли (DCFTA) положительно влияет на экспорт Молдовы в страны ЕС Немецкая Экономическая Группа Молдова (GET Moldova) - это группа экономистов, которая консультирует Правительство Молдовы по вопросам экономической политики и которая проанализировала влияние DCFTA в течение первых двух лет работы. Ниже приведены основные выводы.
24 Фев. 2017 Republica Moldova a realizat Matricea de Politici CRS DCFTA în proporție de 85% în 2016 În anul 2016, conform evaluării interne, Republica Moldova a îndeplinit matricea pentru suport bugetar, acordat de UE țării noastre în contextul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), în proporție de 85 la sută.
16 Фев. 2017 Exporturile Republicii Moldova către țările Uniunii Europene au deținut o cotă de peste 65% din totalul de exporturi în 2016 În 2016 exporturile de mărfuri pe piața Uniunii Europene (UE-28) au însumat 1332,4 milioane USD, (cu 9,4% mai mult față de anul 2015), ceea ce presupune o pondere de 65,1% în totalul exporturilor țării noastre (55% - în anul 2014). Declarația a fost făcută ieri de viceprim-ministrul, Octavian Cal...
10 Фев. 2017 Colaboratorii vamali urmează să treacă un curs intensiv de limbă engleză În prezent, cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională constituie una dintre cerințele de bază impuse de angajatorii din majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv din sfera vamală.
06 Фев. 2017 BERD şi Marea Britanie sprijină medierea comercială în Republica Moldova Un nou proiect de cooperare privind medierea a fost lansat la data de 2 februarie în cadrul Ministerului Justiției. Pe parcursul a doi ani, Guvernul va primi asistență tehnică pentru a permite utilizarea medierii în sistemul de justiție civilă cu scopul soluționării litigiilor comerciale. Astfel,...
26 Янв. 2017 Prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat, ieri, prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE). În cadrul acesteia a fost examinat Raportul privind realizarea Planului Naţional de Acțiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere RM-UE în anii 2014-2016.
16 Янв. 2017 Comisia Europeană propune acordarea unei asistențe macrofinanciare pentru Moldova în valoare de 100 de milioane EUR La data de 13 ianuarie, Comisia Europeană a dat curs unei cereri din partea Republicii Moldova, propunând un program de asistență macrofinanciară (AMF) în valoare de până la 100 de milioane EUR. Asistența propusă ar urma să ajute această țară să facă față nevoilor sale în materie de finanțare pe ...
12 Янв. 2017 Publicație: „Beneficiile și costurile DCFTA: Evaluarea impactului în Georgia, Moldova și Ucraina” În decembrie 2016 a fost lansată publicația „Beneficiile și costurile DCFTA: Evaluarea impactului în Georgia, Republica Moldova și Ucraina”. Raportul a fost pregătit de către Institutul din Viena pentru Studii Economice Internaționale în cooperare și la inițiativa fundației Bertelsmann Stiftung.
20 Дек. 2016 Ghidul privind exportul serviciilor IT în UE MIEPO și proiectul finanțat de UE „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” au lansat ghidul privind exportul serviciilor IT în UE.
13 Дек. 2016 Ancheta anuală privind părerea cetățenilor Republicii Moldova despre UE Între aprilie și iunie 2016 a fost efectuată o anchetă anuală în șase țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Georgia, Moldova și Ucraina).
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
 • Partners
This website has been developed by the EU-funded project "Support to the DCFTA process in the Republic of Moldova".
News
Library |
Site map