Alexandrina Bârsanu a reușit să-și împacheteze frumos succesul

Alexandrina Bârsanu a reușit să-și împacheteze frumos succesul
Sursa foto: DCFTA.MD

Pentru rafinament și inspirația de a-și transforma hobby-ul într-o  afacere, tânăra antreprenoare a fost susținută de Uniunea Europeană, care  i-a oferit suport financiar prin granturile din partea programelor PARE 1+1 și Femei în Afaceri.

Dar până acolo, au fost studiile la Institutul de Relații Internaționale din Moldova  și întemeierea  unei familii, împreună cu care fusese tentată să plece  din țară, dar au decis, totuși,  să încerce să dezvolte o afacere, acasă. Și bine au făcut pentru că au reușit. Deasupra tuturor ambițiilor antreprenoriale era, însă, pasiunea pentru ceea ce urma să facă și despre care voia să se afle în toată Republica Moldova, și nu numai.

Sursă  de inspirație i-a fost un cadou primit din străinătate, ambalat, altfel, de cum era obișnuită să vadă.

Așa că  a efectuat  întâi  un studiu de piață, a vizitat fabrici de producere de peste hotare și, a avut îndrăzneala   să inițieze  o afacere inovatoare.

Domeniul de activitate fiind fabricarea hârtiei și a cartonului ondulat și a ambalajelor din hârtie și carton.

În Republica Moldova nu este răspândită  în mod vizibil cultura împachetării și păstrării lucrurilor, ca în afara țării, de aceea a vrut și să educe lumea  în acest sens.

În scurt timp, produsul finit - cutiile personalizate cu design unic pentru orice tip de depozitare -  cadouri cu împachetare inedită; depozitarea  jucăriilor din camera copiilor; accesoriile din camera de baie - au început  să se bucure de mare interes din partea clienților.

În  ele  pot fi aranjate: articole de birou, articole vestimentare, iar secretul lor se ascunde în asamblarea lor individuală  de către fiecare cumpărător în parte, cu ajutorul unui set de butoane din plastic, primit împreună  cu elementele produsului.

Acestea sunt  montate acasă,  foarte ușor, în decurs de doar  3 minute.

Se fabrică  2 tipuri de mărimi, cu un  design exterior divers, în stil clasic, cu flori, animale, cu imaginile copilăriei sau personajele  preferate ale copiilor.

Sunt făcute într-o manieră  simplă, comodă, plăcută, prietenoasă.

Un lucru de remarcat și de apreciat ar mai fi că  sunt folosite exclusiv,  la fabricare, vopsele ecologice.

Alexandrina,  personal se ocupă de design și promovare, iar soțul - de printarea, asamblarea și livrarea produsului.

A investit peste 2 milioane de lei, o parte fiind, banii familiei și a rudelor, dar a fost norocoasă să  acceseze  și finanțarea nerambursabilă oferită de Programul PARE 1+1 pentru a-și putea desfășura  afacerea cu succes. Banii primiți din partea Uniunii Europene, i-au au fost de un real folos.

Ulterior, pentru a-și putea dezvolta businessul a aplicat la Programul Femei în Afaceri de la  ODIMM.

Alexandrina Bârsanu este prima femeie din țară  care gestionează o afacere în cadrul căreia  se produc cutii de împachetat, personalizate.
La SRL ASPAPIR, și-a găsit plăcerea  de a munci pentru un produs numai bun de împachetat și de exportat.

Pentru ambiție și consecvență a fost premiată de FORUMUL NAȚIONAL al FEMEILOR din MOLDOVA.

Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană a avut un rol transformațional pentru economia Republicii Moldova, generând modificări structurale. Au apărut produse și servicii noi, cu valoare adăugată înaltă, care acum 10 ani nu existau în Republica Moldova. www.eu4business.md/dcfta

Luminița Popa

Acest material a fost pregătit în cadrul Proiectului UE „Vizibilitate și co-municare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Aso-ciere / Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”. Conținutul acestui ma-terial este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu poate fi atribuit Uniunii Europene.