5 ani de DCFTA în Republica Moldova

5 ani de DCFTA în Republica Moldova
Sursa foto: DCFTA.MD

La cei cinci ani de DCFTA în Republica Moldova, cu susținerea financiară a proiectului de asistență tehnică, finanțat de Uniunea Europeană “Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”, Asociația Businessului European, EBA, a organizat o masă rotundă dedicată oportunităților și provocărilor comunității de afaceri în implementarea acordului de liber schimb.
Laszlo Diosi, președintele Asociației de Afaceri Europene, CEO al Mobias Banca OTP Group, Ion Chicu, prim-ministru al RM și Luc Pierre Devigne, director general adjunct pentru Europa și Asia Centrală Serviciul de acțiune au vorbit tranșant despre poziția Republicii Moldova în contextual DCFTA și oportunitățile de viitor. 
Discursurile oaspeților au inițiat discuții pertinete, deschise și constructive în care reprezentanții comunității de afaceri au abordat probleme legate de implementarea practică a DCFTA în domenii precum: siguranța alimentelor, energia regenerabilă, gestionarea deșeurilor și oportunitățile de export.

Acest material a fost pregătit în cadrul Proiectului UE „ Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”. Conținutul acestui material este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu poate fi atribuit Uniunii Europene.